Известие

Collapse
No announcement yet.

Мнения за 166 ца

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
    13 - 15 бензин за TS ми се вижда много. Но то и градското е много относително и не е добър ориентир.
    На гран туризмо велочето скоростите не са като на 166...

Comment

Mда, но разликата не е толкова голяма и основно би си проличало при извънградско каране. Ама и там не е голяма разликата.
      Разликите са в 1-ва и 5-та предавка, както и в крайното отношение.
      Last edited by Fear; d.m.y г., 13:47.
      Alfa Romeo 166 3.0 V6
      Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
        За скромните 50 000 км. не съм правил нищо по мотора.
        Да разбирам ли, че разходите по подръжката на JTD мотора възлизат на 0 : 50 000 = 0 лв./км. ?

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

[Q UOTE =ecotronic;1278094]Да разбирам ли, че разходите по подръжката на JTD мотора възлизат на 0 : 50 000 = 0 лв./км. ?[/QUOTE]

Кръгла нула, смяната на масло не я броя
          Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Ясно.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

Смело мога да кажа, че ТС с газ гори двойно повече градско от колкото 2.4 jtd- на еднакво каране. Карал съм ТС преди, а в момента карам jtd и не го казвам с пристрастие, защото не съдя само по моята кола. Относно колегата, ако се колебае все още, което е малко вероятно - да седне, да кара и сам да реши ! Аа и това колко ти гори според борд компа го забравете. Моята дава точно с 1.4 отгоре ...
              It's not how you stand by your car,it's how you race your car.

Comment

Това в пари ли?
                Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

В литри
                  It's not how you stand by your car,it's how you race your car.

Comment

Първоначално публикувано от Elektro Покажи съобщение
                    Смело мога да кажа, че ТС с газ гори двойно повече градско от колкото 2.4 jtd- на еднакво каране. Карал съм ТС преди, а в момента карам jtd и не го казвам с пристрастие, защото не съдя само по моята кола. Относно колегата, ако се колебае все още, което е малко вероятно - да седне, да кара и сам да реши ! Аа и това колко ти гори според борд компа го забравете. Моята дава точно с 1.4 отгоре ...
                    И моя точно 1.4 отгоре. Засичал съм го десетки пъти.
                    Алфа 166 JTD 136к.с + чип

Comment

• Ми аз нали споделих една цифра за JTD-то 1700 лева за маховик и съединител,ама сега ще се появи колега и ще обяснява как това не се сменя всеки ден.
                      Марине да не те разочаровам,но този разход не е реален,просто под 20 бензин няма шанс,но кеф цена няма нали?

Comment

• В момента съпоставими със 166 2,0TS коли на бензин(коне, клас) горят наполовина. Този двигател не е в час с разхода още при направата си, а на днешно време е направо нелеп. Гори колкото новата S 350 и това съм го виждал с очите си. И това далеч не му е най-големият проблем. Имам същата кола - да бъдем реалисти. Аз си я харесвам, ама не съм сляп. До едно време и аз подскачах да обяснявам какво са имали предвид инженерите .. Каквото и да е било не им се е получило.
                        sigpic
                        156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                        "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

• Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                          В момента съпоставими със 166 2,0TS коли на бензин(коне, клас) горят наполовина. Този двигател не е в час с разхода още при направата си, а на днешно време е направо нелеп. Гори колкото новата S 350 и това съм го виждал с очите си. И това далеч не му е най-големият проблем. Имам същата кола - да бъдем реалисти. Аз си я харесвам, ама не съм сляп. До едно време и аз подскачах да обяснявам какво са имали предвид инженерите .. Каквото и да е било не им се е получило.
                          Това може и да е вярно за някакви супер осъвременени мотори. Преди Алфата имах Калибра с един от най-разпространените по Опелите мотори C20NE (115 HP). Гореше колкото TS-а. Ако приема, че това е защото беше с обикновена газова и 2 клапана на цилиндър, пък TS-а е с ГИ, то да речем , че разликата е НЕ повече от 10%. Ама чак "наполовина" е малко пресилено.
                          Лада Самара 1300 кубика под 9 газ на дълго не пада. 166-цата гори 10.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
                            Не са съвсем спокойни - Дружба 2 до Кукуш, по Цветан Лазаров, Искърско шосе, Шипченски проход, Румънското посолство, Ситняково, Д. Николаев, Сточна гара, Сливница.
                            Като понякога минавам през Слатина и Подуене или пък по Цариградско, Ректората, Левски и пак Сточна гара и Сливница.
                            А за двойната разлика е така, но и разликата в конете под десния крак не е за пренебрегване.
                            Не е за пренебрегване, кефът от този двигател също не е, другото е въпрос на сметки и приоритети. Това лято направих 3200 км за една седмица по маршрута София - Виена - Будапеща - Балатон - София - Полихроно - София. Разходът по клонка беше 6.5 / 100, в пари - около 600 лева.
                            Смятай колко щеше да ми излезе с трилитровата и дали щях да тръгна.
                            Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                            AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                            Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Първоначално публикувано от Bobiuzunov Покажи съобщение
                              Марине да не те разочаровам,но този разход не е реален,просто под 20 бензин няма шанс,но кеф цена няма нали?
                              Така е за кефа, ама и разхода си е толкова, колкото и да не ми се вярва и на мен.
                              Все пак отново да подчертая, че става въпрос за изключително пенсионерско каране - на 60-70км/ч. вече съм на 6-та...
                              На теб ти е прекалено тежък крака, сам си го казвал.
                              А и маршрутите ми обикновено включват поне 2 големи софийски булеварда, така че се получава.
                              По-големите двигатели могат да дават и учудващо нисък разход, но е свързано с липсата на юркане, което не е лесно за изпълнение. Просто кефът наистина е голям, а звука от този двигател направо ме побърква.
                              Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                              Не е за пренебрегване, кефът от този двигател също не е, другото е въпрос на сметки и приоритети. Това лято направих 3200 км за една седмица по маршрута София - Виена - Будапеща - Балатон - София - Полихроно - София. Разходът по клонка беше 6.5 / 100, в пари - около 600 лева.
                              Смятай колко щеше да ми излезе с трилитровата и дали щях да тръгна.
                              Aбсолютно си прав.
                              Аз карам изключително малко в последните 3-4 години, градско рядко надвхърлям 300км. на месец, обикновено са около 200-250км. Това е защото имам служебен транспорт де...
                              За годината съм под 10000км. общо с 4-5 ходения до морето, но смятам да газифицирам ламята, та може и да започна да карам повече, предимно извънградско. В града и кола с 0л./100км. разход да имам, просто НЕ ИСКАМ да карам и винаги го избягвам ако мога. Толкова идиоти и некадърници има, че само си опъвам нервите.
                              Last edited by Fear; d.m.y г., 09:24.
                              Alfa Romeo 166 3.0 V6
                              Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

• Първоначално публикувано от Bobiuzunov Покажи съобщение
                                Ми аз нали споделих една цифра за JTD-то 1700 лева за маховик и съединител,ама сега ще се появи колега и ще обяснява как това не се сменя всеки ден.
                                Колега кви са тия цени
                                Съединител стандартното Валео под 400лв, усиленото под 500лв. Маховика тук е 900лв, имайки предвид че не продават най-евтино:
                                http://axm-auto.com/index2.php?brand...menkl=2&show=1

Т.е. 1300 за частите, труда е според зависи, както и колко често се сменят.
                                Alfa Romeo 166 2.4JTD 136hp - 2000

Comment

Working...
                                X